Boneo vs Hemnet – vad är största skillnaderna?

by

Är du i husdrömmar och har börjar kika runt på olika sidor där kanske din drömkåk finns till salu? Då har du säkerligen stött på två av de mer etablerade hemsidorna som säljer bostäder, Boneo och Hemnet.

I denna artikel kommer vi gå igenom båda dessa hemsidor för att bena ut de största skillnaderna, men även dess likheter!

Hemnet – giganten som funnits sedan länge

Hemnet är en sida för sälj av bostäder som de allra flesta har hört talas om. Hemnet grundades år 1998 och har därför en lång kundkrets och många års erfarenhet av försäljning av bostäder. Med dess etablerade varumärke kan man nästan säga att de har haft monopol på bostadsmarknaden fram till idag.

Mäklare som säljer bostäder publicerar i de flesta fall bostäderna på just Hemnet eftersom det är här kunderna med största sannolikhet först kommer att titta efter deras framtida drömhus!  

På Hemnet är det endast tillåtet av mäklare att publicera bostäder. Som privatperson kan du därför inte själv lägga ut bostäder som är till salu. För dig som letar efter tomter där du kan bygga ditt eget hus så ligger Hemnet även i framkant. På deras hemsida hittar du en enskild flik för tomter som ligger ute till försäljning och där kan du även titta på olika hustyper.

Andra tjänster som Hemnet erbjuder:

  • Statistik över slutpriser på redan sålda bostäder
  • Viss annonsering för lokaler och andra kommersiella fastigheter
  • Kommande försäljningar (bostäder som ännu inte finns tillgängliga men som kommer att komma ut inom snar framtid)

Boneo – Mäklarnas egna utmanare

Boneo grundades år 2017 och lanserades på ett initiativ av flera mäklare i branchen. Detta främst då mäklare börjat inse att just Hemnet har ett nästintill monopol på bostadsmarknaden, och att avgifterna höjs för mäklare som vill annonsera.

På Boneo, likt Hemnet kan endast mäklarfirmor publicera bostäder, och inga privata annonser är möjliga. Någonting som däremot gör att Boneo sticker ut i jämförelse med Hemnet är att de ligger i framkant av bostäder till salu utomlands.

Idag så har flera svenska mäklarfirmor etablerats i södra Europa, och detta hjälper både kunder och säljare att köpa och sälja bostäder utomlands. Om du därför är intresserad av köp eller sälj i utlandet är Boneo hemsidan att rekommendera.

Andra tjänster som Boneo erbjuder:

  • Koppla ihop säljare med rätt mäklare
  • Kommande försäljningar (bostäder som ännu inte finns tillgängliga men som kommer att komma ut inom snar framtid)
  • Spekulantregister
  • Annonsering för tomter, hustyper och annat för husbygge
  • Egen flik med artiklar med allt du behöver veta inför köp

Både Hemnet och Boneo har stora likheter, men också små skillnader som ger båda sidorna plus och minus. Boneo har exempelvis bostäder som är till salu utomlands, någonting som Hemnet inte ännu har en marknad inom. Däremot så har Hemnet en egen sida där du kan få hjälp att hitta ett mäklarkontor i önskat land om du är intresserad av köp av bostad utomlands.

Eftersom Hemnet också funnits på marknaden betydligt längre än Boneo så har de även en imponerande försäljningsstatistik som har tagit dem många år att bygga upp.

Detsamma gäller när det kommer till förtroende. Hemnet har ett högt förtroende hos deras kunder och det är därför både nya och gamla kunder letar sig dit. Då nästintill samtliga mäklarfirmor samarbetar med Hemnet så vet man kunden med sig att alla bostäder till salu finns där.

Boneo behöver lite mer tid för att uppnå samma slags samarbete med samtliga mäklarfirmor, men när detta förtroende väl är uppbyggt så kommer de kunna utmana Hemnet ordentligt på marknaden!

Lämna en kommentar