Fyra anledningar till att välja ett insektsskydd fritt från kemikalier

by

Att skydda sig mot insekter på ett eller annat sätt är mer eller mindre ett måste under sommaren. Tyvärr innebär det för många att applicera olika kemikalier på både kropp och i hemmet. Detta kan vara skadligt både för dig själv, din familj och för djur i din närhet. Som tur är finns det dock nuförtiden bra insektsskydd som är helt fria från kemikalier. De positiva effekterna är lika kraftiga, men du slipper allt det negativa som kommer med att använda olika kemikalier. Här nedan kommer fyra anledningar till att välja ett insektsskydd som är helt fritt från kemikalier!

Påverkar inte miljön på ett negativt sätt

Den första och kanske största anledningen till att välja ett annat insekt skydd är att det inte påverkar miljön på ett negativt sätt. Om man till exempel tar insektsnät eller myggnät som exempel så är de helt och hållet fria från kemikalier. Dessutom är de lätta att installera och håller krypen borta på ett miljövänligt och säkert sätt. Samma goda effekt, men inte alls samma negativa påverkan med kemikalier.

Insekterna kan leva på som vanligt

Visst vill man ha bort insekterna så gott det går, men de fyller också ofta en viktig funktion i naturen. Använder man medel fylla med kemikalier så skyddar man sig själv med deras liv som bekostnad. Andra alternativa skydd låter insekterna leva på som vanligt, bara att de inte kommer in och stör dig.

insektsskydd fritt från kemikalier

Utsätter inte dig själv eller din familj för onödiga kemikalier

På samma sätt som man inte vill utsätta naturen och insekterna för onödiga kemikalier så bör man också undvika att använda det med sig själv i åtanke. Dessa kemikalier är inte bra heller för oss människor. När du då kan undvika dem så är det förstås bäst att göra det.

Hållbart och kan användas i många år

Den sista punkten är att insektsskydd utan kemikalier också ofta går att använda under en betydligt längre tid. Investerar man i ett insektsnät eller liknande så kan man använda det under många år framöver. Man behöver inte förnya och fylla på varje säsong, utan ett nät kan sitta där och skydda dig och din familj under många år framöver.

Avslutning

Det finns med andra ord många anledningar att välja ett skydd som saknar kemikalier. Det är bra för dig, bra för naturen och bra för insekterna. Det finns ingen som förlorar på det. Har du därför möjlighet så bör du försöka använda insektsskydd utan kemikalier i den utsträckning som går.

Lämna en kommentar