Inred med unika möbler designade i Sverige

by

Det är lätt att känna sig överväldigad av alla valmöjligheter som finns när det är dags att inreda. Som bekant har de stora aktörerna i branschen – exempelvis IKEA och Trademax – tusentals varor som man måste bläddra sig igenom för att hitta passande möbler. Dessutom har dessa aktörer massproducerade sortiment med ganska enkla möbler som inte speglar din personlighet.

Det blir med andra ord både onödigt tidskrävande och oinspirerande att köpa möbler från de stora företagen.

Som tur är erbjuder den skandinaviska förkärleken för inredning en praktisk lösning. Det finns nämligen ett stort antal mindre möbelföretag i Sverige som säljer unika och kvalitativa möbler.

En av våra senaste favoriter är nylanserade Malva Design som fokuserar på att designa och sälja handgjorda möbler som du själv kan anpassa med ett stort sortiment exklusiva tyger och material.

Stora volymer defekta möbler på marknaden

Idén till Malva Design kom från grundarnas egen erfarenhet av defekta möbler och en bristande reklamationsprocess som lämnade mycket att önska. Efter lite efterforskning visade sig att grundarna inte var själva i sin upplevelse utan att många svenskar köper möbler som är defekta och dessutom svåra att reklamera.

Föranledda av detta beslutade man sig för att erbjuda en heltäckande lösning. För det första ville man erbjuda väldesignade möbler som håller en hög standard och därför sällan behöver reklameras. För det andra valde man att göra reklamationsprocessen enklare än någonsin med bland annat 365 dagars öppet köp.

För att ytterligare underlätta för sina konsumenter har Malva Design pressat ner priserna till en punkt där de erbjuder handgjorda möbler för priser som kan mäta sig med de stora billiga möbelvaruhusen.

Små aktörer kan garantera kvalitet och unik design

Personligen anser vi att alla bör överväga att inreda med unika möbler som designats i Sverige. Dels för att du på så sätt skapar möjligheter för mindre företagare som ofta har svårt att etablera sig i en så urvattnad marknad.

Fast framför allt ger dig möjligheten att skapa ett hem med en unik prägel som verkligen speglar din stil och personlighet.

Idag fokuserar Malva Design på sängar och soffor vilket många anser är de två viktigaste möbelgrupperna i hemmet. Sängar är viktiga då vi sover en tredjedel av livet och soffor då det är det sociala centrumet i de flesta hem.

Naturligtvis finns det även andra mindre aktörer som kan förse dig med andra typer av handgjorda möbler. Titta gärna närmare på våra andra inredningstips för extra inspiration och tips!

Lämna en kommentar