Investera i ditt andra hem

by

Det är många som utöver den bostad man bor i till vardags även äger en stuga, en husvagn eller en båt. Ofta brukar detta bli familjens andra hem och man lägger många gånger  mycket pengar för att man ska trivas lika bra där som hemma i huset, ibland till och med lite bättre.

Matlagning är något som många lägger ner mycket tid och energi på nästan dagligen och då vill man ha produkter som är snygga och fungerar utan anmärkning. Hos Thermoprodukter kan man hitta både spisar, kylar, frysar och andra bra varor som är bra att ha på båten, speciellt om man spenderar mycket tid där.

Att tänka på när man köper kyl till sin båt

Det första man behöver fundera över när man ska köpa en kyl som man ska ha i sin båt är hur stort förvaringsutrymme man behöver. Det beror ofta på hur många man är på båten åt gången samt hur länge man vill kunna vara iväg. Man bör också tänka över hur snabbt man vill kunna kyla ner sina matvaror.

Det kan också vara en god idé att göra en bedömning, på ett ungefär iallafall, av den energiförbrukning man kan räkna med. Priset bör man också fundera över innan man börjar se sig om efter en kyl till båten. Om man väljer ett elektriskt kylskåp, så måste man ha en hög batterikapacitet för att undvika att båten måste vara igång varje dag för att ladda kylens batterier.

Ta också med i beräkningen hur stor båten är och hur stort kylskåp som får plats utan att det blir för trångt. Man kan välja en kylbox istället för ett kylskåp om man vill spara plats. På en box öppnas skåpet nämligen som ett lock. Man kan också välja en kylbox som är flyttbar och går att bära med sig. Då kan man fylla kylen hemma innan man ger sig iväg och alla varorna är kalla direkt. Dock så kan den vara ganska klumpig och knepig att få ombord på båten.

Låg strömförbrukning – vad ska man välja?

Det spelar inte så stor roll om man väljer att köpa en box eller ett skåp till sin båt när det kommer till strömförbrukningen. Med en box så hålls kylan något bättre men det är en marginell skillnad. Man ska hellre välja kyl efter hur stor tillgång man har till kylen om exempelvis båten skulle luta.

Lämna en kommentar