Så får du balans i ditt hem 2022!

by

År 2022 och den dystra och mörka vintern är snart förbi. Nu när våren börjar smyga sig på kittlar det i fingrarna till att köra en “ut med det gamla och in med det nya”. Helt enkelt att ge huset eller sommarstugan en rejäl uppfräschning!

Du kanske funderar på att måla eller tapetsera om eller byta ut textilierna i hemmet och det kanske är dags att göra om det där köksbordet du tänkt på länge. Många gillar att ha projekt under vintern för att den ska gå lite fortare. Med små eller stora förändringar kan både själen och huset bli redo för den kommande våren.

Vilka är de hetaste trenderna i år?

Det viktigaste att komma ihåg är att trender kommer och går varje år. Försök att hitta inspiration från trender men låt din egen stil och dina idéer få liv i ditt hem. På så sätt får huset en personlig prägel men med en trendig touch.

“Ut med det gamla och in med det nya”

Nej inte riktigt så men nästan. I år är det väldigt populärt med det hållbara och miljövänliga alternativet. Om vi diskuterar det där köksbordet igen eller någon annan möbel som du kanske haft tankar på att fräscha upp, så kan det vara dags nu. Trenden började växa redan förra året och kommer bli en ännu större trend i år.

Att bevara och återanvända de rustika och hållbara gamla möblerna är både bra för miljön och snyggt! Det är många som blir mer och mer miljömedvetna och loppisjakten har nästan blivit spännande. Vad ska vi hitta idag tro? Kanske finns det något där som passar in på exakt det du söker. De där gamla loppismöblerna är väldigt populära och att de är billigare än nyproduktion är ju bara en bonus. Och just trämöbler blir bara mer och mer stilfulla med åren.

Det finns en viss charm i att göra om en gammal möbel med dold historia till sin egen. Det är många gäster som uppskattar den där extra unika touchen i huset som skriker personlighet. Det sätter verkligen en prägel i ditt hem och känns väldigt hemtrevligt och välkomnande. Ett tips är att blanda olika träsorter ljusa eller mörka i hemmet för att få harmonisk och livlig känsla i rummet.

Färger och former i alla dess variationer

Våren ger oss härliga färger och ljus som vi gärna vill ta med oss in i vårt hem. Lämna den mörka vintern bakom oss och satsa på ljusa textilier och väggar i år. Färg kan ge oss känslor som gör oss lugna och som inspirerar och ökar vår kreativitet. Det har varit trendigt med den mörka färgen på väggarna ett tag men i år är det pastellfärger som toppar trenden.

Exempelvis kan en ljusblå färg ge tankar om sommaren och det friska havet och de härliga briserna. Kanske inspireras du av den marina inredningsstilen som kan ge harmoni och en längtan till segelbåten eller sommarstugan i skärgården.

En annan färg som trendar i vår är ljuslila som påminner om sirenerna du doftar längs trottoarkanten under sommaren. Ljuslila inbringar ett lugn och en längtan till värme. Ljusa färg tillsammans med dina hållbara och unika trämöbler kommer verkligen få dig att längta till ljusare tider och härliga sommarkvällar.

Även om du väljer att tapetsera väggarna i en härlig blå nyans så ska vi inte glömma bort resterande färger. Blanda gärna färger, var inte rädd för att det kanske inte passar ihop. För det är inte många färger som går i klinch med varandra. Det blir mer värme och hemtrevligt när du vågar blanda olika färger. Det kan vara i dova toner, men få ändå in en variation i färgpaletten. Du ska heller inte vara rädd för inredningsprylar och textilier med olika former och mönster. Det är precis som med färgpaletten – våga mixa! Väldigt trendigt.

Inred hela rummet

Våga arbeta med hela rummet från vägg till vägg och tak till tak. Inred för ett luftigt och balanserat rum. Samla inte allt i samma hörn eller på samma höjd. Jobba i hela rummet och i olika nivåer. Placera ut ljus runt om i rummet, ljuslyktor eller lampor. Det skapar en omfamnande och mysig känsla.

Och glöm inte… Pricken över i:et för en känsla av ett hemtrevligt och livfullt hem är växtlighet. Växter kan lyfta ett helt rum. Det är nästan att det inte kan bli för mycket växter. Eller? Du kan gärna placera en stor växt på en piedestal så den skapar mer höjd i rummet.

Detta var några tips på vägen i hur du kan tänka i år om du inreder ditt hem och kom ihåg det är ditt hem och det är du som ska trivas!

Lämna en kommentar