Så väljer du rätt flyttstädning

by

När det är dags för att flytta till en ny lägenhet eller uppgradera till ett hus, är det mycket som ska hinnas med efter att lägenheten sålts och du har skrivit på alla papper för ditt nya boende. Denna period är alltid väldigt hektisk och det kan därför vara skönt att kunna föra över lite av ansvaret till en inhyrd firma som kan sköta städningen åt dig. Detta är en stor del av att flytta och även den del som vanligtvis är allra mest tids- och energikrävande.

Men det finns många firmor som erbjuder olika typer av flyttstädning, vilket kan göra det svårt att välja en som du ska anlita inför den kommande flytten. Vi hjälper dig att planera och dela upp flyttstädningen, för att du ska kunna göra ett bra val.

Vad behöver du hjälp med?

Med mängder av olika städpaket att välja mellan, är det såklart lite knepigt att välja ett som passar dig. Behöver du full städhjälp, hjälp med putsning av fönster eller annan typ av städning? Innan du bestämmer dig för vilken firma du ska anlita, är det viktigt att du funderar på just detta. Du kommer att spara både tid och pengar, om allting är planerat innan du ringer runt olika firmor.

Hur stor är din bostad?

En annan sak som du måste ha i åtanke och inkludera vid din förfrågan om flyttstädning är hur stora rum du har. Detta kommer nämligen att ha den allra största avgörande betydelsen för den offert som du får av företaget. Ju större ytor och jobb som du behöver hjälp med, desto högre kommer priset alltså bli.

Anlita en lokal firma

Oavsett vart du är bosatt, kommer det att finnas en lokal städfirma som kan hjälpa dig under flytten. Norrstäd är till exempel en etablerad städfirma som du kan anlita om du är bosatt i den norra delen av Sverige.

Att anlita en lokal firma kommer att påverka priset och gör det också möjligt för firman att komma och ta en titt på din boendesituation, för att du ska kunna få ett överlagt pris och även kunna planera flyttstädningen bättre, vilken typ av utrustning som flyttfirman behöver köpa in och hur mycket tid som de måste undvara för att allting ska hinnas med.

Läs recensioner

Utöver att företaget ska vara etablerat och registrerat, är det också viktigt att du säkerställer att den städfirma som du slutligen väljer har bra kundomdömen och recensioner. Läs därför tidigare recensioner och var heller inte rädd att skriva ner en lista på saker som du vill fråga städfirman. Detta kan till exempel vara vilka typer av produkter de använder, deras organisationsnummer och läs också alltid noga igenom kontraktet för att du garanterat ska få det slutresultat som du önskar.

När du väl har valt ut en städfirma och vilket typ av paket som du vill använda, kan du börja packa ner dina saker och flytta med mer ro i kroppen. Flyttstädning kan även bokas in för att säkerställa att det hus eller lägenhet som du flyttar in i är rent och redo att börja inredas direkt. Lycka till!