Så väljer du rätt väggdekorationer till sommarstugan

by

Även om du inte befinner dig i din sommarstuga året runt så vill du troligen trivas när du väl är där. Och inte nog med att trivas så vill du garanterat imponera dina gäster med din känsla för inredning.

När det gäller inredning är väggdekorationer det slutgiltiga elementet som gör att varje rum känns komplett. Vackra tavlor uppsatta i en tavelvägg skapar ett vackert kollage, likt som andra väggdekorationer kan bli pricken över i:et för att göra att sommarstuga hemtrevlig och inbjudande.

Är du varken designer eller inredningsarkitekt så vet du högst sannolikt inte exakt hur du ska gå till väga för att välja rätt väggdekorationer till din sommarstuga. Det kan verka skrämmande – man måste ha färg, storlek och placering i åtanke. Och till skillnad från val av möbler är valet av konstverk mycket mer personligt.

För att hjälpa dig på traven har vi sammanställt en guide till hur du väljer rätt taveldekorationer, för att göra din vackra sommarstuga ännu vackrare. Så att både du och dina gäster kan njuta av stilfullt utvald inredning.

Tänk på vart väggdekorationen ska placeras

Innan du börjar leta efter inspiration till en tavelvägg eller dylikt bör du bestämma vart väggdekorationen ska placeras. Hade du tänkt hänga upp tavlor på en tom vägg i sovrummet? Eller kanske några inspirerande ord på en träbit i badrummet? Eller ska något helt annat placeras i hallen? Sådana ting är nödvändigt att kartlägga innan du hänger upp dekorationen.

Förutom placeringen av väggdekorationen så är det viktigt att ta hänsyn till storleken på det rum som du planerar att hänga upp dekorationen i. Du vill trots allt se till att de konstverk du hänger upp förbättrar rummet snarare än att de skapar en känsla av att det är rörigt i stugan.

Tänk på din befintliga inredning

Även om det inte är en absolut nödvändighet bör man ta hänsyn till den inredning man redan har i sin sommarstuga när man letar efter snygga detaljer att hänga upp på väggarna. Detta för att skapa en enhetlig inredningsstil.

I rum som mestadels består av neutrala färger kan färgstarka konstverk med fördel smycka väggarna. Om rummet däremot består av många olika färger, texturer och mönster är det bättre att hålla sig till neutrala väggdekorationer. Du vill trots allt komplettera det redan existerande färgschemat och stilen i din sommarstuga.

Våga tänka utanför ramarna

När det kommer till att inreda sin sommarstuga, eller sin vanliga bostad för den delen också, så vågar inte alla inreda som de gärna vill. Man är rädd för att verka extra, eller för att ens stil ser osammanhängande ut. Ofta förlitar man sig på vad inredningstidningar skriver och uppvisar med hjälp av bilder från vackra bostäder. Men för att verkligen göra sin sommarstuga hemtrevlig och vacker tycker vi definitivt att man ska våga tänka utanför ramarna. Det betyder att du inte endast behöver smycka ditt hem med inredningen som trendar just nu och tavlorna som syns på varenda inredningsblogg. Hitta i stället väggdekorationer som du tycker är snygga och iögonfallande, och häng upp dessa på platser som du tycker gör din sommarstuga mysig och vacker.

Lämna en kommentar