Semestra på Vindö!

by

Vem drömmer sig ibland inte bort till en mysig stuga vid havet som man kan spendera sommardagarna i? Att besöka Stockholms skärgård och Vindö är ett bra alternativ för de som bor i eller nära huvudstaden och som inte vill åka alltför långt bort för att kunna njuta av skärgården. 

Denna vackra ö blir ett allt mer populärt tillhåll och bjuder på riktigt fin natur som du aldrig får nog av. Vad kan du göra på Vindö och går det att hyra stuga för en kortare semester? 

Vacker ö i Stockholms Skärgård 

Vindö är idag en ganska tätbebyggd ö i Stockholms Skärgård. Här finns det både människor som bor permanent året om och även många sommarhus som står tomma under vintermånaderna. Man kan minst sagt säga att intresset för att spendera en ljuvlig dag utomhus på Vindö är mycket stor. En farled gör det relativt enkelt att ta sig ut till ön året om.  

Vill du få ut det mesta av besöket är det alltid en fördel att ha en båt nära till hands. Du kan upptäcka mindre öar runtomkring Vindö och även spendera många härliga dagar på sjön tillsammans med familjen.  

Det går båttrafik med Waxholmsbolaget året runt till Sollenkroka och åker du från Stockholm kan du ta buss 434 från Slussen och hoppar av vid hållplatsen som heter Sollenkroka brygga. 

Vad kan du göra på Vindö? 

Vindö är en klassisk skärgårdsö med ett flertal olika platser på ön perfekta för bad och långa soltimmar. Då ön ligger nära fastlandet har du även fler möjligheter än på många andra öar som ligger mer avskilt.  

Du kan både bo, besöka Vindö för en dag eller ta en promenad runt på någon av öns alla stigar och kustkanter för att upptäcka allt du kan göra. Här finns det bland annat bageri, platser där du kan äta och fika, samt aktiviteter för både stora och små.  

Vindö Bilgalleri 

För den bilintresserade är Vindö Bilgalleri en plats att inte missa. Detta bilmuseum har en samling av över 70 bilar av 20 olika bilmärken. Här hittar du allt ifrån 1950-talets bilar till mer exklusiva lanseringar av nyare bilmodeller.  

Glassvillan 

Glassvillan är en mycket populär plats för en fikapaus där all glass tillverkas i deras egna glassfabrik precis intill Glassvillan. På Glassvillan kan du både fika och smaka deras olika glassmenyer eller ta ett glas rosévin i sommarsolen. 

Hyr en stuga på Vindö 

Men du behöver inte ge dig in i budgivning för att kunna spendera härliga sommardagar på Vindö. Tack vare att Vindö är ett väldigt populärt resmål finns det gott om möjligheter att hyra en stuga eller ett hus med havsutsikt. Däremot kan det bli en ganska saftig summa att lägga vid ett och samma tillfälle så var ute i god tid för att få det bästa boendet och priserna. 

Bättre investering att köpa i många fall 

Om du vill spendera några veckor på ön varje år kan det till och med bli mer prisvänligt att investera i ett hus eller en tomt där du kan själv kan avgöra vilken typ av boende som ska byggas upp. Fördelen med detta är också att du faktiskt får något för pengarna och kan vara en mycket god investering eftersom huspriserna även stiger.  

Men när det är tillfälle att faktiskt slå till på ett hus eller tomt på Vindö beror lite på hur det ekonomiska läget ser ut. Avvakta när huspriserna har pressats upp och köp hellre någonting när det är lågkonjunktur. Ha också i åtanke att du kommer ha fastna kostnader att betala för huset på Vindö även när du inte bor där.  

Ta med allting i beräkningen för att kunna göra det allra bästa valet för dig. En semester på Vindö är en god investering vare sig du väljer att köpa hus eller hyra en stuga för sommarsemestern.  

Aktuella havstomter på Vindö

Lämna en kommentar