Tips & tricks när du ska köpa havstomt

by

Går du i tankarna att köpa en havstomt? Det en dröm för många människor men långt ifrån alla som förverkligar den. I den här artikeln får du några värdefulla tips på saker du kan tänka på inför ditt köp av en havstomt.

Vikten av tid och plats

Det är välkänt att platsen är en nyckelsak när det kommer till värdering av en fastighet eller tomt. Men visste du att det även spelar roll vilken tid på året du köper en tomt? Faktum är att en havstomt kan stiga i pris när det närmar sig sommaren, därför kan det vara lämpligt att köpa din havstomt under vinterhalvåret. Det är dock inget som är skrivet i sten.

Ta en extra titt på tomten

Det kanske låter aningen fånigt, men det är faktiskt värt att ta ett extra varv runt din havstomt innan du slår till. Titta på hur det faktiskt ser ut med vegetation, klippor eller typ av mark. Sandmark eller lermark är de vanligaste. De har helt olika metoder för att bygga hållbara fastigheter på.

Andra saker att tänka på är var det är bäst utsikt någonstans? Finns det något område på tomten som är mer skyddat än något annat? Det kan vara avgörande för hur resultatet blir.

Tips & tricks när du ska köpa havstomt

Tomten väljer fastigheten

När det är gjort kan du tänka på nästa steg. Beroende på vad du tänkte att bygga på din havstomt, kan det vara bra att ta en extra funderare på hur tomten ligger. Det spelar även roll vem du köper tomten av. Där kan nämligen vara olika krav på hur och vad som kan eller får byggas på din tomt.

Finns vatten och avlopp framdraget?

En annan sak som rent praktiskt avgör var en eventuell fastighet är lämplig att placera, är hur det ser ut med vatten och avlopp. Finns det indraget på tomten och var? Om det inte finns, behöver du finansiera även det om du vill ha rinnande vatten och spolande toalett i din fastighet.

Hit hör även fiberkabel, eftersom det är en alltmer viktig del i ett hus idag. Vi lever så pass mycket uppkopplat att de allra flesta vill ha tillgång till en snabb och stabil internetuppkoppling.

Glöm inte balansen

Det är onekligen en hel del saker att tänka på redan innan du köper din havstomt. Därför är det också viktigt att ta tid för avkoppling. Det ger dig nämligen en chans att smälta allt som händer omkring dig. Att ge dig själv möjligheten att balansera upp stressen kring ett tomtköp med till exempel casino med mobilt bankID kommer du tacka dig för.

Dröm dig bort

Utöver att du får en chans att smälta det som händer omkring dig, får du även en möjlighet att drömma. Du kan visualisera hur det kommer se ut när arbetet är klart på din tomt, hur du kan spendera din tid där och mycket mer. Skulle dessutom turen vara med dig kanske du till och med kan unna dig något extra fint till inredningen.

Lämna en kommentar