Vad kan företagskläder betyda för ditt team?

by

Detta inlägg är sponsrat

Hur väljer du nya företagskläder? När du ska köpa arbetskläder måste du noga tänka på vilka krav som kläderna måste uppfylla. Det handlar bland annat om tvättbarhet, tygets hållbarhet, hur mycket kläderna ska skydda och vad du vill att de ska projicera. Att dina anställda ska kännas igen är inte bara en fråga om att placera en logotyp på kläderna. Klädernas stil och färg ska också passa ditt företag. Tänk också på att kläderna ska passa för ändamålet. När du är på en mässa vill du ha andra kläder än när du är ute och delar ut flygblad. Att ge sina anställda kläder kan också vara en utmärkt företagspresent de kan använda utanför jobbet.

Varför har företagskläder ett mervärde?

1. De anställdas igenkänningsbarhet

Ursäkta mig, arbetar du här? Denna fråga kan undvikas med hjälp av igenkännbara företagskläder. Dina anställda är ditt företags visitkort, så det är mycket viktigt att de är igenkännbara för dina kunder. Det ger dina kunder förtroende. Kunderna behöver ju se vem de är redan från början. Detta behöver inte alltid göras med en logotyp; när du ser en läkare i vit rock passera är det tydligt att det är en läkare och inte en patient.

2. Säkerhet och skydd av arbetskläder

Förutom igenkännbarhet är säkerhet och skydd självklart viktiga skäl för att köpa arbetskläder. Arbetsbyxor med knäskydd gör att du kan arbeta bekvämt när du sitter på knä. En kockjacka skyddar mot heta stänk från stekpannan och arbetsskorna ser till att du inte känner något om något faller på tårna, eftersom skorna har tåhättor av stål. Dessutom är hygien viktigt inom till exempel vårdsektorn och hotell- och restaurangbranschen. Kläder som kan tvättas i varmt vatten är en gudagåva.

3. Laganda

Företagskläder bärs inte bara för att skydda dina anställda eller för att skapa igenkänning. Om du vill stärka känslan av att tillhöra ett team kan du arbeta med företagskläder. Att alla bär samma tröjor med logo är bra för lagandan. Om ni ser ut som ett team på utsidan kommer det att kännas som ett team snabbare.

Att alla bär samma kläder garanterar också jämlikhet mellan de anställda, vilket ytterligare stärker känslan av samhörighet. Naturligtvis kan du också använda kläder för att stimulera erkännandet av olika lag. Du kan till exempel välja kläder som finns i olika färger. På så sätt kan du behålla enhetligheten i modellen och designen, men det är färgen som är den särskiljande faktorn.

Lämna en kommentar