Gasolkök till båten

by

Ett gasolkök är ett väldigt enkelt kök som fungerar tack vare en gastub och med ett gasolkök kan du snabbt och effektivt laga mat ute på vattnet. Dessa kök är väldigt lätta att använda passar därför mycket bra att ha i exempelvis båtar. Att använda sig av ett gasolkök är dessutom mycket säkrare än att använda eld vid uppvärmning. Vi ska i denna artikel gå igenom  vad du bör tänka på inför köp av just ett gasolkök till båten!

Varför du bör använda dig av ett gasolkök till båten

Ett gasolkök är ett väldigt smart alternativ av kök på din båt då du har en mycket god koll på värmen samtidigt som de är mycket användarvänliga. Du behöver dessutom inte vänta på att någon platta ska bli varm, istället kan du börja steka på direkten. Ännu ett stort plus är att gasolköket sänks till en låg värme så fort du stänger av den. Ett gasolkök är därför även ett väldigt säkert alternativ av kök som du kan använda på din båt.

Förvaring av gasol på din båt

Gasolflaskorna till köket bör alltid förvaras på en torr och säker plats uppe på däck. De bör inte komma i kontakt med saltvatten eller föremål som kan slå hårt mot flaskorna. Ett tips för att hålla de säkra är att förvara dem i en ankarbox om du har det på båten.

Olika typer av gasolkök till båten

Outwell Rukutu Stove

Outwell Rukutu Stove är ett perfekt gasolkök till din båt av flera olika anledningar. Det är otroligt smidigt att använda då du får en god kontroll över värmen. Du ställer in värmen manuellt och kan därför få en perfekt temperatur när du lagar mat ute på sjön. På spisen hittar du en avtagbar droppbricka som underlättar under matlagning och ett non-stick galler som gör att du enkelt får bort allt fett från din matlagning. 

Denna spis kan säkert ställas på en bänk och står stabilt även ifall båten gubbar mycket på grund av sina halksäkra gummifötter. Om vind skulle uppstå ute på sjön är det inget problem då köket även har ett vindskydd. Själva brännaren är gjort utav rostfritt stål och med rätt skötsel kan den hålla sig fin under flera år.

Trangia 25-5 UL with Gas Burner

Detta Trangia 25-5 UL with Gas Burner gasolköksset är perfekt för den som är ute efter både ett kök, men också passande tillbehör. Dessa köksredskap är tillverkade utav ett väldigt slitstarkt och hållbart material och vd köp av detta set får du med en gasolbrännare, en stekpanna, 2 kittlar, en tång och rem.

Både stekpannan och kittlarna är försedda med en non-stick beläggning. Tack vare denna beläggning är dessa redskap otroligt smidiga att rengöra. Någonting som kan underlätta under dina båtturer, då du sparar tid på att diska.

Sydvang Titan Lightweight Gasburner

Sydvang Titan Lightweight Gasburner är ett gott alternativ för dig som redan äger ett par köksredskap men som är ute efter en nytt kök. Detta är ett väldigt litet kök som inte kommer ta upp för mycket plats på båten. Trots det så är den väldigt slitstark och tålig. Den väger endast 45 gram och är därför smidig att ta med sig i packningen. För en ultimat packning får du även med en förvaringspåse där du kan förvara ditt kök när du behöver transportera det. Denna brännare är väldigt snabb och enkel att använda då den kan koka upp vatten på endast fyra minuter!

Lämna en kommentar