Sex anledningar till att båtlivet kommer att blomstra under 2022

by

Alla typer av hobbies och aktiviteter fick ironiskt nog nytt liv under pandemin. När människor blev inlåsta i hemmet och inte hade någonstans att ta vägen och mycket mindre att göra än normalt, blev nya hobbies intressanta.

Även om det inte finns så mycket statistik som styrker detta, var det troligen fler människor än någonsin tidigare som försökte sig på nya aktiviteter under inlåningen. Enskilda personer bestämde sig för att försöka lära sig ett nytt språk, grönsaksodlingar anlades, miljontals kakor bakades och ukuleles togs i bruk av nya, ivriga musiker.

Nu när rörligheten inte längre är begränsad på samma sätt som tidigare finns det många fler utomhushobbyn som läggs till människors fritidsaktiviteter. En av dessa är båtliv och vattensporter i allmänhet.

Hur man börjar med båtliv
Även om begreppet båtliv kan få dig att tänka mer på motordrivna fartyg kan det användas för att täcka in i en bredare bemärkelse av ordet.

Det finns många sätt att börja med båtliv, och beroende på dina personliga förhållanden kan du välja något avslappnat eller något mer seriöst.

En person med ett avslappnat intresse kan till exempel välja en runaboutbåt. Dessa båtar på instegsnivå täcker faktiskt ett brett användningsområde. De är också ett ganska enkelt sätt att komma in, och det finns begagnade alternativ.

Någon som är ute efter mer adrenalin kanske väljer en kajak och väljer att ta sig an några rejäla forsar. Detta kan man göra genom lokala kajakgrupper. Medan andra kanske föredrar segling och söker sig till båtklubbar.

Ett sätt att komma in i båtlivet är att leta efter en begagnad liten båt och söka efter en lämplig utombordsmotor till salu hos en välrenommerad leverantör. Detta skulle vara ett bra sätt att få ut en runaboutbåt på vattnet med en liten budget.

Oavsett hur du väljer att börja med båtlivet finns det ett antal anledningar till varför det kommer att blomstra under det nya året, och här är sju av de bästa.

Reserestriktioner har försvunnit

Den mest uppenbara är kanske helt enkelt de extra friheter som många människor nu åtnjuter. Efter att ha varit instängda och begränsade med resor i nästan två år har saker och ting äntligen öppnats upp igen.

Även om inlåsningarna var tillfälliga och miljontals människor har kunnat njuta av utomhuslivet har det fortfarande varit problematiskt för många att resa långt. Nu kan dock människor omfamna friluftslivet mer än på länge.

Detta återspeglas i intressant statistik, bland annat i en ökning av cykelförsäljningen, eftersom människor vill ha mer fritid och motion utomhus. Försäljningen av båtar har också ökat.

De kan användas för fiske

En annan anledning till att båtlivet kommer att vara populärt är dess mångsidighet. Alla typer av båtar kan användas för en mycket populär aktivitet; fiske.

Under 2020 ökade populariteten för denna utomhusaktivitet med 55 miljoner människor som deltog minst en gång under året. Kombinera detta med möjligheten att ta ut en båt och det är lätt att se att fiskeentusiaster vill prova på havsfiske eller på en sjö.

De kan också användas för sport

Båtlivet omfattar en hel rad olika alternativ, och många av dessa används inom idrotten.

Som nämnts ovan är kajakpaddling en sport- och fritidsaktivitet som är lättillgänglig. År 2019 paddlade mer än 16,6 miljoner människor kajak i staterna enligt Statista .

Andra sportaktiviteter som faller under begreppet båtliv kan vara segling, rodd och racerbåtar. Snabbbåtar i sig kan kosta enorma summor, men även små runaboutbåtar med en bra utombordare kan användas för tävlingar.

De är utmärkta för att utforska

Båtar kan användas för att idogt paddla över en sjö, eller så kan de användas för att utforska haven. Segelbåtar kan till och med tas med runt om i världen, om du har erfarenhet och rätt utrustning.

Motorbåtar är ett lättillgängligt sätt att komma längre in i båtlivet och göra längre resor. En bra utombordare Yamaha från en leverantör monterad på en cuddy cabin skulle göra det möjligt för dig att ta dig ut på havet och utforska närliggande öar och rev.

Båtlivet är sällskapligt

Även om du kanske inte tänker på en ensam kajakpaddlare som paddlar nerför floden som särskilt sällskaplig, är båtlivet som helhet det.

Det finns många klubbar som är baserade på olika typer av båtliv och de aktiviteter, inklusive sport, som ingår i det. Båtlivet innebär att du träffar likasinnade människor, och naturligtvis kan du involvera dina vänner.

De flesta båtar är utformade för att rymma fler än en person. Det är mycket vanligt att se båtar på sjöar, floder och hav med grupper av vänner och familjemedlemmar.

Vissa båtar är byggda för att ta ut små eller stora grupper. Beroende på vilken typ av båt du kan styra kan du vara värd för en grillfest eller till och med en rejäl fest ombord.

När det gäller kajaker finns de i olika storlekar som kan ta med sig en, två eller till och med tre personer åt gången.

Och båtlivet kan vara lättillgängligt

Slutligen är båtlivet tillgängligt för de flesta människor. Det är lätt att se segling och rodd som något exklusivt och endast tillgängligt för en minoritet, men det är inte helt sant.

Många flodstäder kommer att ha en roddklubb, och dessa är till stor del intresserade av entusiasm och talang, snarare än vilken skola en person har gått på.

Det finns dock många andra sätt att njuta av vattnet. Turistbyråer är vanliga i semesterområden, och de kommer att erbjuda kajakturer och båtturer till närliggande stränder och öar.

Du kan hyra en båt för några timmar i stället för att köpa en, vilket gör aktiviteten mycket mer prisvärd. Sedan finns det möjlighet att chartra en båt. Som nybörjare kommer du att vilja ha en guide om att chartra en båt , men det är inte så skrämmande som du kanske tror.

Om din budget och ditt intresse för båtliv är tillräckligt stora kan du naturligtvis gå vidare och köpa en båt. Detta behöver inte vara så dyrt som det låter.

Det finns så många alternativ för att köpa båtar, från små jollar eller roddbåtar upp till yachter, att du kanske blir förvånad över att upptäcka att du är kapabel att köpa en båt. En liten båt med utombordsmotor behöver inte kosta allt.

Sammanfattning

Båtlivet kommer att vara större än någonsin år 2022, och du kanske kommer att leta efter ett sätt att vara med. Titta på alla alternativ och bestäm dig för vilket som passar dig bäst.

Kanske kan en båtcharter i Turkiet bli din nya favoritsemester , eller så kanske du köper en egen motorbåt och blir kung över vågorna.

Du kanske till och med bestämmer dig för att segling är rätt väg att gå och skaffar dig en tidskrävande men ganska hälsosam hobby. Båtlivet kan hjälpa dig att upptäcka ett helt nytt sätt att leva 2022, tillsammans med många andra människor.

Lämna en kommentar