Fritidshus – Aspöja Karljohanstugan 1

by

Utgångspris: 1 995 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Nu har du möjligheten att förvärva en fastighet på Aspöja i den östgötska skärgården. Aspöja är en av Sankt Annas större öar och ligger vackert i ytterskärgården, här kan man njuta av skärgårdens sju årstider. Till Aspöja tar man sig enklast från Arkösund med egen båt på cirka 15 minuter eller Östgötatrafiken som trafikerar ön 6 dagar i veckan. Arkösund ligger 45 minuter från Norrköping och 2 timmar från Stockholm.

På fastigheten finns två bostadsbyggnader med havsutsikt, Karl-Johanstugan med kök och storrum samt braskamin, Ostkarlssonsstuga med ett sovrum och vardagsrum. Intill Karl-Johanstugan finns en fristående byggnad med dusch och miljötoalett Cinderella. Egen brygga med plats för båt.

Karl-Johanstugan är troligtvis det äldsta huset på Aspöja. Den ligger fint i Östantillviken därifrån fiskarna brukade utgå förr i tiden. Ostkarlssonstugan har fått sitt namn efter en tidigare ägare som var osthandlare i Norrköping. Han brukade ha med sig hushållsost till öborna samt sitta i stugan och äta cheddarost och dricka whiskey med gubbarna.

Med ett naturskönt läge och med egen båtplats är detta en riktig pärla för dig som söker lugnet vid havet. På ön finns vackra badställen, fina vatten för fiske, segling och kajakpaddling. På Aspöja finns också en gårdsbutik och en enklare restaurang med lokalproducerat.

 

Karta för Aspöja Karljohanstugan 1

https://www.hemnet.se/bostad/16207568/broker