Fritidshus Barnholmsvägen 10 3 rum

by

Utgångspris: 6 500 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Välkommen till Djurö och detta sjöläge med avskilt läge utmed lugn vik.

Fastigheten angörs via en slingrig skogsväg från Barnholmsvägen i nordväst. I tomtgräns öppnar en avskild oas upp sig med de bästa naturen har att erbjuda. Sjösidan utgörs av karg skärgårdsnatur med flata berghällar, tallar och ris. Inåt land i väster finns en slumrande grön beteshage, perfekt för barnens lek. Kort sagt finns här något för alla.

Läget är avskilt. Strandlinjen i öster vetter mot en lugn vik. Här finns en äldre brygga med segelbåtsdjup. Läget utmed viken gör detta till lugna badvatten. På bekvämt badrocksavstånd norr om fastigheten finns en barnvänlig samfälld sandstrand. För den båtintresserade är läget strategiskt med absolut närhet till Kanholmsfjärden och mellersta skärgården.

Huset är strategiskt placerat på tomtens högsta punkt med fri sikt över viken. Ytorna disponeras över storstuga med anslutande matplats, ett mindre sovrum, enklare arbetskök samt entréhall. Huset ramas in av altaner i både söder och norr. Vidare finns här tre mindre uthus i form av ett gästhus om ca 18 kvm samt två friggebodar om ca 10 kvm vardera. Två av husen är inredda med sängplatser medan den ena friggeboden disponeras som förråd.

Fastigheten har varit i samma familjs ägo i decennier men nu har tiden kommit för nya krafter att ta vid. Huset suktar efter underhåll, alternativt ersätts det kanske helt eller delvis med ett nytt. Givet detta förmedlas fastigheten med friskrivningsklausul avseende skicket på befintliga byggnader. Lös egendom i befintliga hus och på tomten ingår i köpet i den mån ägarna inte väljer att tömma hus och tomt på dessa. Den spekulant som ser ett större värde i byggnaderna ombeds undersöka dessa extra noggrant.

Barnholmsvägen har ett avskilt läge men ändå lättillgängligt med promenadavstånd till lokalsamhället Björkås som är en genuin äldre skärgårdsbygd med mataffär, bageri, populära restauranger, förskola och skola (F-åk 9) samt vårdcentral och folktandvård. Vidare erbjuder Djurönäset Hotell med restaurang, badhus och spa. Här finns även en sommar öppen sjörestaurang där konserter och andra evenemang anordnas.

Bilresan från stan ut till Djurö tar ca 40 minuter med bil. En sträcka som även trafikeras med regelbunden busstrafik från Slussen. I motsatt riktning öppnar Stockholms skärgård upp med oslagbar natur, kobbar och skär. Waxholmsbolaget trafikerar ångbåtsbryggorna i både Sollenkroka och Stavsnäs.

Det går bra att åka ut och besöka fastigheten på egen hand, vänligen respektera tomtgränser mot närmsta grannar. Vi frågor, kontakta ansvarig mäklare, allrahelst initialt via mail. Försäljningen kommer ske genom öppen budgivning efter de öppna visningarna.

 

Karta för Barnholmsvägen 10

https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-3rum-djuro-varmdo-kommun-barnholmsvagen-10-17405190