Fritidshus: Kallasvik 3 – 2 – 50

by

Utgångspris: 595 000 kr

50

I Stockholms södra skärgård, på Mörkö, uppenbarar sig nu en exklusiv möjlighet att förvärva en förtrollande sommarstuga med makalös havsutsikt och en egen privat strandlinje. Här, i denna idyll, finns en egen inbjudande brygga, en bastu intill vattnet, ett fullutrustat utomhuskök med gott om plats för måltider, och ett gästhus som bjuder på en andlös panoramautsikt över fjärden.

Med en smidig styrpulpetbåt tar det endast en halvtimme att nå Trosa eller Landsort i det yttre havsbandet. Om du väljer att resa norrut når du bekvämt till Skanssundet, känt för sin pittoreska krog och lockande glassbuffé. Mörkö omfamnar dig med sin naturliga skönhet och erbjuder många möjligheter som bl a rogivande skogspromenader och spännande utflykter i de frodiga naturreservaten. Dessutom finns ett fantastiskt kantarellställe endast 280 meter från din tomt.

Den vilsamma vedeldade bastun, som är inrymd i en traditionell sjöbod intill vattnet, skapar en rogivande atmosfär både inomhus och på altandäcket som ramar in en vidunderlig havsutsikt. Vad beträffar bryggan, som sammanlänkar direkt med bastun, sträcker den sig ut till ett imponerande djup av nästan två meter och erbjuder tillräckligt med utrymme för två båtar.

I huvudbyggnaden finns tre väldefinierade utrymmen: Ett huvudsovrum med plats för dubbelsäng för en god natts sömn. En matplats och sittgrupp intill det stora fönstret, vilket ger den ultimata havsutsikten. Ett avkopplande område vid den öppna spisen med en bäddsoffa och sköna fåtöljer.

De två inglasade verandorna i huvudbyggnaden gör det möjligt att avnjuta utsikten i alla väder. Det rymliga trädäcket utanför erbjuder flera sittplatser.

Uteköket utgör hjärtat av sommarstugan med flera matplatser under tak. Här kan du skapa kulinariska mästerverk på t ex en stekhäll alternativt grill för att tillaga utsökta måltider medan du omfamnas av den förtrollande omgivningen. Naturligtvis finns även möjlighet att laga mat inomhus i huvudbyggnadens välutrustade arbetskök med sina rymliga skåp, diskbänk, spis med ugn och kylskåp.

På tomten finns även en tidigare redskapsbod som nu har förvandlats till en egen stuga för de yngsta familjemedlemmarna, plats för säng och enklare möblemang. Dessutom finns en snickarbod, en annan redskapsbod och ett utedass med separett för extra bekvämlighet.

Lev enkelt och nära naturen i detta sommarhus:

– Här erbjuds en avkopplande livsstil, helt oberoende av elnätet eller vattenborrning.
– Gasoldrift används för spis, kylskåp och värmekamin.
– Under vintern håller kaminen och den öppna spisen stugan varm och skapar en mysig atmosfär, medan ljus och värmelyktor både värmer och lyser upp.
– Utomhus använder man solcellsbelysning.
– Dricksvatten tas enkelt ur dunkar och används sparsamt, och regnvatten samlas i fyra vattentunnor samt en farmartank för disk och odling.
– Ett solpanelsystem på taket laddar två fritidsbatterier, som räcker för att ladda mobiler och andra enheter. Dessutom finns en strömomvandlare (inverter) för 220v som möjliggör laddning av batterier för elverktyg.
– Utedassets latrintunnor ställs ut och hämtas vid soptunnorna för en bekväm lösning på avloppsfrågan.

Möjlighet finns att dra in el, anslutningsavgiften för elen är 38 125 kr inklusive moms. Vill man ha vatten, så kan man köpa en avsaltningsanläggning som kostar runt 100 000 kr beroende på modell.

Fritidshuset är som de flesta husen på Mörkö ett arrende. Denna arrendetomt har ett årligt basarrende om 90 000 kr om å

 

Karta för Kallasvik 3

https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-2rum-morko-sodertalje-kommun-kallasvik-3-20767215

Lämna en kommentar