Fritidshus: Stora Aspön 9 – 4 – 50

by

Utgångspris: 5 400 000 kr

50

Välkommen till charmiga Stora Aspön, strax norr om Ljusterö och en ljuvlig skärgårdsfastighet med levande utsikt, vacker sjöutsikt och varm kvällssol. Hit kommer man med egen båt som man lätt förtöjer längsmed den skydda kistbryggan med plats för flera båtar på vardera sidan (via servitut). Från bryggan lever man ett härligt skärgårdsliv med båt och fiske och den rogivande utsikten är levande med kryssningsfartyg och Finlandsbåtar på sin väg genom Furusundsleden.

Från bryggan leder en stig upp till fastigheten. Väl på tomten med dess natur bestående av klippor, ljung, gran och tall möter man huvudbyggnaden och gästhuset som binds samman av den stora altanen. På altanen sitter man insynsskyddat med havet som granne och med sol från morgon till kväll. Här slås man av den vidsträckta utsikten i väster tack vare det höga fria läget. På tomten på 4 860 kvm finns en huvudbyggnad samt gästhus, med växthusdel, förråd och vedbod.

Huvudbyggnaden uppfördes 1947, byggdes till 1987 och disponeras idag med 68 kvm välplanerade kvadrat. Ingång sker från norr och ytterligare en altan finns på östradelen av byggnaden med plats för solstolar, grill och utemöbler.

Inne i huset möts man av en öppen planlösning, matplats och sällskapsrum med stora fönster mot vattnet för maximal sjöutsikt och vattenkontakt. Köket bjuder på arbetsytor, kyl/frys, spis, diskbänk och vedspis. Skåp med gott om förvaring och utgång till altan från matplatsen till utebordet med stolar under tak. Vidare från matplatsen ligger sällskapsrummet med kamin, soffgrupp och gott om plats och stora fönsterpartier från golv till tak i två väderstreck. På husets östra del finns två sovrum, ett lite mindre med plats för enkelsäng och ett större med dubbelsäng och utgång till altanen i öster. Badrum finns vid hallen och har separett, dusch, handfat och tvättmaskin.

Gästhuset, på cirka 15 -20 kvm plus växthus (ej uppmätt), inrymmer två sovrum och vacker utsikt över farleden.

Från tomten leder en trappa och stig ner till öns vackra strand i väster, den långa strandlinjen är perfekt för barn och vuxna att njuta av bad och lek bland klipphällar och sand.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Vi befinns oss på Stora Aspön, med ypperligt läge strax nordväst om Ljusterö och öster om Yxlan vid Furusundsleden.
Närmaste fastland är Vettershaga brygga och därifrån kan bilen parkeras och med taxibåt når man fastigheten på cirka 15 minuter. Utöver taxibåt trafikeras grannön Vättersö ön även av Sjögull och Sjöbris som startar inne i Stockholm och går hela vägen till Rödlöga i Norrtälje ytterskärgård. Vättersö når man på några minuter med en mindre båt med snurra som där får dras upp på land för vidare färd med reguljärtrafik.

Affär och restauranger finns på både Blidö och Ljusterö och båtmack i Klintsundet på Ljusterö. Utanför väntar en vacker skärgård och snabbt är man ute på öar som Röd- eller Svartlöga.
Det finns mycket mer att säga om denna charmiga, skärgårdsfastighet, men den måste upplevas.

Välkommen på visning!

 

Karta för Stora Aspön 9

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-osterakers-kommun-stora-aspon-9-21325900

Lämna en kommentar