Friliggande villa Kalmar kommun Sillaskärsvägen 6

Friliggande villa Kalmar kommun Sillaskärsvägen 6

Utgångspris: 7 975 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Björn Ranelid berättar:

”Varje människa existerar i endast ett exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan. Detsamma gäller för vissa byggnader i Sverige, ty de är unika och enastående.

Så är det med detta hus invid västra sjön i Kalmarsund. Läget och platsen säger allt. Här på holmen bor människor och det finns inte dess like någon annanstans. Byggnaden är en kropp av vitmenat trä och bröstkorgen öppnar sig med en brygga mot sjön och sundet..

Skönheten i detta hus kan endast beskrivas provisoriskt som ett närmevärde. Där råder omsorg med detaljerna och helheten. Golv, tak och väggar är skapade med kärlek och en varsam hand.

Med fingerblomman kan man försiktigt lägga handen på en vedeldad spis från Helsingborg. Pelarna från Lidingö är av ett särskilt slag. Kassetterna i ett av taken finner man endast där. En spiraltrappa från bottenplanet leder upp till husets axlar och huvud. Där kan människans fem sinnen mötas i fröjd och lust och betrakta skönheten i det omgivande landskapet.

Mina ord har legat i ett framkallningsbad innan jag fick fram bilderna till att beskriva detta hus på Boholmarna med adressen Sillaskärsvägen 6 i Kalmar. ”

Björn Ranelid.

 

https://www.hemnet.se/bostad/15356995/broker