Villa – Ålabodstranden 39

by

Utgångspris: 5 675 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Med endast 10 meter till havet i pittoreska Ålabodarna och helt obruten sundsutsikt finner ni denna fastighet med ursprung från 1880-talet. Fastigheten består av två byggnader och av den angivna boarean 104 kvm svarar huvudbostaden för ca 80 kvm och gårdshusets övre plan för ca 24 kvm medan den angivna biarean avser gårdshusets mark-/källarplan. Husen är belägna utmed bygatan strax norr om Ålabodarnas hamn som präglas av flera generationers fiskarkultur, och där fiskebåtar fortfarande dagligen kommer in med sin fångst.

Mellan huvudbyggnaden och gatan utgörs tomten av ett stor trädäck i två nivåer. Här kan man verkligen bara njuta och den invigde vet att bilden av Öresund är ett vykort i ständig förändring. Den nedre nivån av trädäcket är dessutom så kraftigt dimensionerat att man vid behov ska kunna parkera en bil här och staketet är helt öppningsbart!

Låt oss gå in. En någon gång tillbyggd farstu tar emot innan entréplanet helt och mycket smakfullt öppnar upp sig med sällskapsrummet och köket i dess inre hörn. Sällskapsytan rymmer såväl matrumsmöblemang som en sittgrupp att slappa i framför eldstaden. Panoramafönstret mot sundet bjuder en fantastisk upplevelse av hur nära vattnet man verkligen är. Och även från den inre delen med köket är detta påtagligt.

Förbi köket når vi groventrén från gårdssidan. Här finns en trappa ner till den lilla och charmiga vinkällaren, huvudbostadens duschrum med toalett samt trappan upp till det övre planet.

Ovanvåningen är sedan ett par år tillbaka också det en helt öppen våning med sovavdelningen mot havet till och en sällskapsdel alternativt kontorsyta mot gården – ljust, harmoniskt och rymligt!

Från groventrén tar vi oss ut till den inneslutna och stenbelagda innergården, här kan i lugn och ro koppla av och gömma sig för vinden. Eller har sin helt egna gårdsfest!

Gårdshuset är uppfört i två plan om knappt 25 kvm vardera med separata entréer. Det övre planet har ett mycket charmigt rum för boende till gäster eller tonårsbarnet och även en toalett. På det nedre planet finns tvättavdelning, dusch, toalett samt bra förvaringsmöjligheter.

Under sommartid finns tillgång till ett härligt sommarliv i hamnen med bland annat en kiosk för bad- och sommargäster, samt en omtalad fiskrestaurang som drivs av en av Örenäs slott. Närheten till just Örenäs gör det också möjligt att inta en härlig sommarfrukost på dess underbara slottsterrass.

Öresundskusten och området kring Ålabodarna kännetecknas av de karaktäristiska sandbergen och klinterna, som kan njutas och upplevas genom vidsträckta vyer längs Skåneleden. Ett annat kännetecken är ett rikt havsfiske och fågelliv. Tillgång till bastubad finns året runt genom Ålabodarnas hamnförening. Kommunikationsmöjligheter finns med tåg och buss via Skånetrafiken från Glumslöv.

Uthyrning av båtplats i hamnen ombesörjs av Ålabodarna Hamn AB, www-alabodarna.se. Viss kö kan finnas. Hamnaktiebolaget är även ansvarig för uthyrning av en del fasta p-platser i och omkring hamnområdet. Det finns även ett antal fria p-platser i byn.

Huvudbyggnaden är uppför med stomme i tegel på torpargrund förutom den lilla delen med vinkällaren. Bjälklagen är till största del av trä, men till en liten del av betong. Fasaden är putsad och på taket ligger shingel. Gårdshuset är uppfört i tegel på gjuten grundplatta och har bjälklag av trä, fasader av tegel och puts samt plåt som takbeläggning.

Uppvärmning sker via en sedan september 2018 helt ny värmepump luft/vatt

Karta för Ålabodstranden 39

https://www.hemnet.se/bostad/16211497/broker