Villa – Ingarö kyrkväg 3, Prästgården

Utgångspris: 9 950 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Nu ges en unik möjlighet att få köpa en äkta prästgård med sjötomt intill Kolströms kanal endast 25 minuter från City.

Ingarö prästgård uppfördes 1924 och har en boarea på ca 260 kvm fördelat på 7 rok samt en hel källarvåning om ca 130 kvm. Huset uppfördes med Olof Holmberg som arkitekt och lär vara den tredje prästgården i ordningen på samma plats. Det mindre faluröda huset om ca 60 kvm som ligger strax intill uppfördes 1777 som skolhus och är idag i behov av renovering. Det finns också ett fristående dubbelgarage om ca 50 kvm som ramar in gårdsplanen.

Huvudbyggnaden bjuder på en representativ entrévåning med en pampig hall och stor svängd trappa till övervåningen. Här finns vackra salar och salonger samt originalsnickerier och serveringsgång in till det rymliga köket. Fem möjliga sovrum varav tre stora sovrum och modernt badrum på övervåningen. Källarvåningen nås inifrån och har många möjligheter.

Fastigheten ligger skyddat och privat med en lång uppfart längs den fina trädgården fram till en stor, grusad gårdsplan som sammanbinder huvudbyggnad, sidobyggnad och garage. Bred strandlinje och egen brygga vid Kolströms kanal. Buss och förskola på gångavstånd och resan till Stockholm tar ca 25 minuter.

 

Karta för Ingarö kyrkväg 3, Prästgården

https://www.hemnet.se/bostad/15556395/broker