Villa – Orust Kåröd 1:269

by

Utgångspris: 2 995 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Stillingsön är ett äldre sommarhusområde som ligger i Myckleby socken, vid sundet mellan Orust och fastlandet. Området har en historia som badort med pensionat, badhus samt societetssalong. Badorten började etableras 1865, då markägaren köpte och flyttade dit Mycklebys före detta prästgård. Pensionatet byggdes 1868. Ett flertal villor har sedan dess tillkommit. Nästan alla är enhetligt målade i vitt och ockragult som sig bör på den gamla badorten men Strandvillan bryter detta mönster, då det är målat i vitt med rött runt fönstren. Detta beror på att Strandvillan är målad i samma färgsättning som den på stamfastigheten Öberg.

Fastigheten ligger alldeles vid den gamla ångbåtsbryggan. Med havet som närmsta granne och en underbar havsutsikt och Stillingsö holme i förgrunden. Sommaridyllen när det är som allra bäst för de som gillar segling, fiske, bad eller andra faciliteter som Halsefjorden har att erbjuda. Den lilla pittoreska handelsboden, som ligger vid infarten till halvön, har det mesta man behöver till det dagliga hushållet. Här ni glömt att ta med semesterlektyren, kan ni köpa boken i handelsboden. Även bussförbindelserna fungerar fint till Stillingsön för er som inte nyttjar bil.

Huset som ligger på fastigheten är i behov av renovering och kärlek, men låt det inte avskräcka er, för bättre läge hittar ni förmodligen inte!

När ni renoverat, snickrat, målat och satt er egen prägel på fastigheten, har ni ett underbart ställe att tillbringa somrarna på och som hela tiden stiger i värde.

Vi önskar er varmt välkomna på visning.

Karta för Orust Kåröd 1:269

https://www.hemnet.se/bostad/16060396/broker