Villa – Skogslyckevägen 11

by

Utgångspris: 10 000 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Vi är stolta att få förmedla Soltippen, ytterligare ett fantastiskt ställe. En spännande tomt där gräsmatta samsas med granitklippor precis där hav blir land. Matchat till ett 60-tals hus där tiden stått stilla. Det är få förunnat att dricka sitt morgonkaffe på den egna bryggan när allt är stilla och dagen gryr. Den röda graniten som glöder på Sundholmen i morgonsolen. Ett svagt kluckande när havet slår mot bryggorna och en tilltagande dagsbris som övergår i ett stillnat hav när kvällen kommer och värmen strålar från graniten. En liten sandstrand för barn och barnbarn.

Vissa saker är givna

Platsen precis vid havet, med farleden rakt utanför. Den höga himlen, den friska luften. Måsarnas skrik. Solens gång från tidig gryning till sen kväll. Det skiftande havet och vädrets föränderlighet.

Huset är byggt i slutet av 60-talet till dåtidens högsta krav och specifikation. Här skulle det nya livet levas – precis vid havet! Kravet var att havet alltid skulle vara närvarande, något som arkitekten lyckades med. Både i hus och sjöbod. Genom 50 år har Soltippen älskats av sina ägare, i sol och regn, men nu är det dags för en ny familj att sätta minnen, sätta prägel och njuta av livet vid havet här.

Planlösning entreplan;

Entre från norr. Hall med avhängningsmöjligheter och öppning till både kök och vardagsrum. Gästtoalett. Stort vardagsrum med panoramafönster ut mot havet och en stor pampig öppen spis. Stort huvudsovrum med braskamin, längst ut mot havet med egen utgång till altanen under tak åt söder. Badrum med badkar, wc och handfat åt norr. Vardagsrummet övergår sedan sömlöst till matrumsdelen där återigen havet har en framträdande roll. Kök (med havsutsikt!) med utgång till stort förråd. Från förrådet når man via källaren en stor matkällare och via trappa upp vindsvåningen. Utgång till den stora altanen från tre dörrar – förråd – matsal – sängkammaren.

Övervåning;

Hall, ett sovrum åt väster. Enkelt badrum. Allrum och ett stort utrymme passande för sovrum. Kattvindar ut mot takfoten.

Planlösning sjöbod;

Ett allrum, omklädningsrum och vedeldad bastu. Elektricitet finns.

Djupbrygga och hamnanläggning i gott skick.

Så den stora frågan är vem som ska sitta på din brygga och dricka morgonkaffe?

Kontakta fastighetsmäklare Jacob Agertoft [email protected] för fullständig beskrivning med frågelista och all information etc inför visningen!

Karta för Skogslyckevägen 11

https://www.hemnet.se/bostad/16198037/broker