Vinterbonat fritidshus Skatan 136 3 rum

by

Utgångspris: 2 495 000 kr

Mindre än 50 m till havet

Mitt i vackra Skatan, ett stenkast från vattnet, finns det nu möjlighet att ta över detta älskade hem. Huset har tidigare gått i familjen men nu öppnas möjligheten för er att fortsätta förvalta denna pärla med kanonläge.

Den röda stugan med vita knutar ligger idylliskt inbäddad bland sjöbodarna med havet som granne. Här har ni servitut på egen brygga med båtplats bara ett stenkast från huset och går ni ca 20 meter åt andra hållet kommer ni till badplatsen med sandstrand och badbrygga. Tomten är insynsskyddad och här njuter ni av sommaren på den plana, lättskötta, trädgårdstomten. Som gjord för sommarens lekar och spel.

Huset består av nedervåning med stort kök och matplats, mindre sovrum och ett generöst duschrum med WC. På övre plan har vi ett sovrum med vacker utsikt över bryggan och vattnet, en underbar syn att få vakna till! På tomten finns idag en byggnad som fungerar som förråd med två separata utrymmen. Här finns alla möjligheter att istället inreda som gäststuga för nära och kära som vill hälsa på.

Skatan är en plats med lång historia och stort kulturarv. Redan under medeltiden var Skatanviken ett fiskeläge och samlingsplats för handelsmän. Idag erbjuder Skatan förutom en underbart vacker miljö också gästhamn, rökeri, badmöjligheter, restaurang och café. I Rökeriet kan du köpa fisk, delikatesser och egengjorda tillbehör.

Bygden är levande och det ordnas årligen alltifrån allsångskvällar, midsommarfirande till silluncher av Skatans aktiva förening Tomtarna. De tillhandahåller även dansbana, utomhusveranda och bagarstuga som används för gemensamma aktiviteter men som också går att hyra.

Även om sommaren är en fantastisk årstid att uppleva området är det också en upplevelse att besöka Skatan vintertid. Ta en skridskotur på isen eller varför inte testa längdskidorna i de vackra omgivningarna och upplev julmarknaden. Det här är en plats att trivas på året om!

Varmt välkomna på visning!

 

Karta för Skatan 136

https://www.hemnet.se/bostad/villa-3rum-skatan-sundsvalls-kommun-skatan-136-16225889