Fritidsboende Tynningövägen 127 6 rum

by

Utgångspris: 8 750 000 kr

Ungefär 50 m till havet

Ljuvligt, charmigt sommarparadis på tillgängliga Tynningö, med sekelskifteshus i två plan, på sjötomt med levande utsikt mot skyddade vatten och farleden in till Stockholm. Här lever man på en uppvuxen tomt med fruktträd, gräsytor för lek och spel. Naturtomt med furor och blandad vegetation som sluttar svagt mot Saltsjön. På tomten finns gästhus med bastu och relax, förrådsbod, en lång stenstrand och brygganläggning.

Vi befinner oss på den populära skärgårdsön Tynningö och hit kommer man med bil och resan från Stockholm tar cirka 45 minuter. Ön trafikeras året runt med bilfärja som drivs av trafikverket och är avgiftsfri. På ön lever man året runt och sommartid mångfaldigas befolkningen på ön.

Framme vid tomten sker parkering i bakkant på tomten, mellan grindar och en stig leder fram över tomten och ner till huvudbyggnaden. Mjuka gräsytor med fruktträd passeras och

och intill finns gräsytor för lek och spel. Möjlighet finns att dra fram vägen över tomten och fram till bebyggelsen.

Huvudbyggnaden, i två plan på cirka 72 kvm boarea och 23 kvm biarea, ligger i framkant på tomten och blickar ut över vattnet. Huset uppfördes runt sekelskiftet och är idag med behov av renovering.

Ingång sker via en farstubro och man möts av ett sällskapsrum med generösa ytor och en kamin som ger värme och ljus.

Från rummet når man mot sjösidan en stor veranda längs hela huset mot sjön. Stora fönster i tre väderstreck bjuder på fin inramning och sjöutsikt.

Plats finns att duka upp långbordet för kanske midsommarlunchen eller kanske kräftskivan. En trappa leder ner till den uppvuxna trädgården med plats för bord och flera stolar.

I huset på planet finns vidare köket med äldre vedspis, kyl/frys, spis och diskbänk. Innanför badrum med dusch, handfat och tvättmaskin. Fin sjöutsikt genom fönstren.

Från entrén når man sovrum ett och en trappa till övre plan med två sovrum och sällskapsrum, som enkelt kan göras om till ytterligare ett sovrum.

Bakom huset finns gästhus med bastu, relax och torrtoalett. En förrådsbod med plats för bl.a. gräsklippare och trädgårdsredskap.

Vid den långa strandlinjen med stenstrand finns möjlighet att anlägga en sandstrand och vid brygganläggning finns plats för flera båtar och djupet erbjuder att segelbåtar kan förtöja.

Läget är skärgården är socialt och tillgängligt och här är det nära till Vaxholm, Grinda och kanske Velamsund. Kanske hela vägen in till Stockholm för ett besök på Gröna Lund. Utflyktsmålen och restaurangerna är många utanför väntar mellanskärgården med många platser väl värda att besöka.

Fiber finns att ansluta till, men är ej indraget till fastigheten.

Fastigheten säljs av ett dödsbo och med sedvanlig full friskrivning.

Välkommen till sommarparadiset Tynningö och en oslipad sekelskiftesdröm!

 

Karta för Tynningövägen 127

https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-6rum-tynningo-vaxholms-kommun-tynningovagen-127-17338428