Gård utan jordbruk Stavsnäsvägen 186 –

by

Utgångspris: 25 000 000 kr

Ungefär 50 m till havet

På Värmdö ges nu tillfället att förvärva den vackra fastigheten Didriksdals Gård. Tomten präglas av anrika byggnader, ängar och en helt fantastisk udde i syd-västläge med flata klipphällar och ljuvlig kvällssol vid Våmfjärdens strand. Den omfattande marken med lador, bagarstuga, manngårds- och magasinsbyggnader har stor utvecklingspotential. Fastigheten är belägen i Malma som omringas av ett levande Skärgårdslandskap med vackra öppna fält, skog, sjöar och hav. Här bor ni med rid- eller golfbils-avstånd till Fågelbro Golf &amp Country club och Stall Fågelbro, båda med förstklassiga anläggningar och banor.

Gårdens närhet till flera köpcenter och endast 30 minuter in till Stockholm stad är högst ovanligt för den här typen av fastighet, dessutom i ett område som ligger i en mycket expansiv kommun. Optimalt för spekulanter med stora visioner och- eller den långsiktige investeraren.

Vita huset

Stort fint sekelskifteshus från tidigt 1900-tal i vit puts fasad. Charmig interiör med bevarade detaljer och gamla braskaminer, fint ljusflöde med vita målade väggar och mörkt snyggt trägolv. Bra planlösning på 180 kvm boyta med 6 befintliga rum (4 sovrum) och 3 badrum/wc. Generöst trädäck i soligt syd-västläge. Huset i helhet är att betraktas som ett renoveringsobjekt.

Bagarstugan

Charmig mindre stuga med ett rum och kök, fullt utrustad för uthyrning eller dylikt. Huset är i behov av renovering.

Lador/magasinsbyggnader

Lador med stora ytor på sammanlagt drygt 1 100 kvm. Samtliga i renoveringsbehov, alternativt riva och bygga nytt.

Övriga byggnader

Det finns ett flertal småstugor/byggnader på tomten, samtliga i renoveringsbehov.

Namnet Didriksdal togs av Svante Didrik Silfverberg som 1799 lät uppföra Didriksdals gård vid Våmfjärdens nordöstra strand.

 

Karta för Stavsnäsvägen 186

https://www.hemnet.se/bostad/villa-180m2-malma-varmdo-kommun-stavsnasvagen-186-17270458