Villa – Drottninggatan 216B

by

Utgångspris: 12 900 000 kr

Ungefär 50 m till havet

Mycket attraktivt beläget, med stranden och hela sundet framför sig, ligger detta fantastiska funkishus med källare som ritades 1944 av arkitekten/byggmästaren Reinhold Müller.

Man har bevarat mycket av de ursprungliga funkisdetaljerna såsom rumsindelning, det vackra trapphuset med sitt blyinfattade fönster, original fiskbensparkett i nästan alla rum, fina stengolv i entréer och toaletter, inredning i badrum, innerdörrar, entrédörrarna osv. Fastigheten genomgick 1968 en renovering och 2018 lade man nytt yttertak.

Stort trädäck i västerläge och två balkonger den ena med behaglig morgon/förmiddags sol och den andra i soliga västerläget med makalös utsikt över stranden, sundet och danska kusten. Rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i flera väderstreck. Härliga sällskapsrum, stort kök och fyra till fem möjliga sovrum.

Trädgården omgärdas av en mur och har grindar/portar ut mot Drottninggatan och strandpromenaden. Framför huset har man en stor gräsmatta och en liten damm med springvatten. På baksidan som gränsar mot Landborgen och Pålsjö skog finns också en liten damm, gräsmatta, köksträdgård och fruktträd. Garage och charmigt äldre orangeri med spröjsade fönster och bevattning med eget vatten direkt från Landborgen.

Här kan man skapa sig sitt drömboende på ett av Helsingborgs bästa lägen!

 

Karta för Drottninggatan 216B

https://www.hemnet.se/bostad/16218260/broker