Villa Maleviks Sjöväg 4 7 rum

by

Utgångspris: 12 000 000 kr

Ungefär 50 m till havet

Det är lätt att bli skärgårdsromantisk när man står framför denna stora vita villa med sitt fantastiska havsnära läge. Huset ligger vindskyddat vid Maleviken, nära båthamnen och fina badplatser. På andra sidan häcken, 30 meter ner, slår lugna vågor mot strandkanten.

Med utsikt över den lugna viken radar de stora villorna upp sig i slänten ner mot vattnet. Huset som har drag av New Englandstil ligger en bit in på den fina tomten. Uppe vid villans gavel finns en klassisk amerikansk porch inramad av stolpar och pergolatak.

Känslan av lugn och vindskyddad atmosfär, alldeles vid stranden, beror delvis på läget i viken och villans placering på tomten. Det öppna, vidsträckta och ljusa fortsätter in bakom villans stora glaspartier. Ett genomgående gediget vitoljat trägolv täcker de stora ytorna om totalt 254 kvadrat och sju rum. Tidsperiodens rena arkitekturlinjer finns bevarade i en tidlöst ljus och modern interiör där panoramautsikten över viken är ett ständigt närvarande inslag.

På bottenvåningen finns stora sällskapsytor i öppen planlösning med kök samt två sovrum, där ett med fördel kan användas som arbetsrum. Övervåningen överraskar med ett stort och strålande ljust rum med glaspartier och balkong mot viken. Häruppe finns ytterligare tre sovrum samt ett modernt badrum. Villan är både praktisk och mysig och har bland annat två stora balkonger, två eldstäder samt dubbelgarage.

Boendet med närhet till bad och båtplats öppnar för ett aktivt liv vid havet. Maleviks seglarskola och hamn erbjuder aktiviteter och social samvaro. Det finns flera fina badställen i närheten. Alldeles intill ligger Skalvik som är en härlig sommaridyll och Kullsvik som är känt för sitt legendariska midsommarfirande.

Maleviksskolan och Kullaviksskolan ligger inom cykelavstånd, liksom centrum i Kullavik med bra bussförbindelser, en mataffär och ett gym. Centrala Göteborg når du efter drygt 20 minuter i bilen.

För mer information om Malevik, gå in på Bostadsfakta och klicka på länken.

 

Karta för Maleviks Sjöväg 4

https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-kullavik-malevik-kungsbacka-kommun-maleviks-sjovag-4-17248235