Vinterbonat fritidshus – Stockevik Apeldalsvägen 2

Utgångspris: 2 975 000 kr

Ungefär 50 m till havet

SOMMARDRÖM NÄRA HAMNEN I STOCKEVIK

Denna bohuslänska fiskarstuga kallas av de äldre här ute för ”Sofiero” och är uppförd under slutet av 1800-talet bara 50 meter från Stockeviks båthamn. Från huset når man bryggor och bad och allt det bästa runt Stockevik med bara en kort promenad.

Huset som renoverats till stor del på senare år gifter sig vackert ihop med trädgården och den rofyllt insynsskyddade innergården där även en gammal snickarbod finns.

Tack vare den inredda övervåningen blir här inga problem att husa sina gäster. Detta är ett hus som fungerar utmärkt som samlingsplats för familj och vänner.

Stockevik har aldrig hört till Tjörns större orter, men har likväl varit en betydelsefull frakthamn i äldre tider.

Här fanns ångbåtsbrygga, marknadsplats och spannmålsmagasin och givetvis allt annant man behövde på den tiden.

Numer är det fritidsbåtarna som dominerar hamnen och badplatsen är mycket inbjudande med sitt hopptorn, släta solbads-klippor och nya stora trädäck. Här bedrivs även simskola på somrarna i regi av Stockeviks samhällsförening, som alltid välkomnar nya medlemmar att delta i sina olika aktiviteter.

Varför inte packa strandkorgen full och spendera hela dagen nere på brygga och klippor, eller kanske promenera bort till den lite mer avskilda Goviken som ligger ungefär 500 meter från huset.

Väl hemma igen kan ni sedan slå er ned på er egen lilla innergård och njuta av den fridfulla bohuslänska idyllen.

På bekvämt cykelavstånd når man Skärhamn med butiker, restauranger och systembolag. Ett besök på Akvarellmuseet är väl värt mödan och med en liten biltur når man Pilane gravfält och skulpturparken med sin riksbekanta konstvandring. Det kan också vara trevligt med en båttur i närområdet, från Rönnäng tar man sig ut med passagerarbåt till både vackra Dyrön med sin berömda promenadstig och Åstol.

För den som längtar till storstan når man Göteborg med bil på en timma, eller kan man ta bussen dit.

Varmt välkomna att anmäla er till denna visning!
 

Karta för Stockevik Apeldalsvägen 2

https://www.hemnet.se/bostad/16239962/broker