Villa: Bryggargatan 5 – 6 – 50

by

Utgångspris: 12 500 000 kr

50

Unikt tillfälle att förvärva en av Luleås vackraste fastigheter. På idylliska Gültzaudden nära stadskärnan återfinns denna ståtliga villa, unik i sitt slag. Villan har aldrig tidigare varit ute till salu, utan ägarskifte har skett via arv eller utanför den öppna marknaden. Villan har en spännande historia. Fastigheten, som i grunden är ett stående timmerhus, har ursprungligen stått uppställd i Sandskär (kurort i Kalix skärgård) men flyttades till Luleå och färdigställdes 1929.

På Gültzaudden nära vattnet finns denna underbara och unika bostad som renoverats varsamt och med känsla av nuvarande ägare under de senaste åren. Väl inne i huset får besökaren uppleva en fantastisk genomgående rymd och optimal planlösning för den större familjen. Alla rummen badar i ljus, boytan är fördelad på två rymliga plan plus massor av yta med biutrymmen i källaren och en tilltagen råvind med ståhöjd. Bostaden besitter många tidsenliga detaljer som vackra trägolv med fiskbensparkett i flera av rummen, spröjsade original-fönster, väggar med dekorativt tegel, platsbyggd förvaring och högt i tak. Sällskapsdelarna kök och vardagsrum innehar en underbar sekelskifteskänsla som måste upplevas på plats. Villan har ett otroligt vackert kök från Kvänum med fina detaljer och marmorbänkskiva. Angränsande matplats inrymmer med enkelhet ett matbord för 10-12 personer. Här finns också en trivsam access till utemiljön via glasade pardörrar som leder ut till verandan och vidare ut på den rymliga tomten. Bostaden har 5 fina sovrum som alla ligger lugnt till på övre plan, där dubbelsäng kan inrymmas i flera av dem. I källaren finns fina förvaringsutrymmen, en bastu, en extra tvättstuga med maskiner utöver den som finns på entréplan, vinkällare och ett väl tilltaget allrum som idag fungerar som biorum/arbetsrum. Uppvärmning via fjärrvärme och fiber via Lunet.

Fastigheten erbjuder en lummig hörntomt om 1090kvm som vackert omgärdas av tidsenligt staket målat i en vacker grön kulör som återfinns i detaljer på huset. Här finns en vacker privat känsla med en välarbetad utemiljö som inrymmer både veranda och tilltagna gräsmatteytor för lek & bus. Området är mycket stadsnära med kort cykel/promenadavstånd in till absoluta Centrum och närhet till fina och omtyckta strövområden utmed vattnet och badplats.

Välkommen att anmäla ditt intresse för denna bostad, visning bokas via ansvaring mäklare.

 

Karta för Bryggargatan 5

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-gultzaudden-lulea-kommun-bryggargatan-5-21269285

Lämna en kommentar