Vinterbonat fritidshus: Fiskaregatan 16 – 10 – 50

by

Utgångspris: 26 500 000 kr

50

Välkommen till Gyllenramska villan anno 1812 med anor, charm och ett unikt sjöläge. Centralt i Vaxholm, med allt vad ön har att erbjuda på gångavstånd, finns detta varsamt, topprenoverade sekelskifteshus i två plan med känsla och bedårande utsikt över vattnet och den idylliska Norrhamnen. Vacker, anlagd trädgård som leder ner till bryggdäck och egen brygga med motorbåtsdjup. Här infinner sig lugn och ro i själen.

Vi befinner oss i Vaxholm, ”skärgårdens port” och hit kommer man med bil på cirka 35 min från Stockholm och goda kommunikationer finns även med buss från Tekniska Högskolan eller Danderyds Sjukhus samt Mörby Centrum och resan går snabbt. Båtpendla till stan är ett annat ypperligt harmoniskt sätt att påbörja och avsluta arbetsdagen. Vill man flygpendla ligger även Arlanda nära. Ön lever året runt och här finns många bofasta och på promenadavstånd från tomten möter mataffär, bageri, restauranger, skola, förskola och mycket mera. Snabbt är man ute i skärgården, via pittoreska Stegesund, för att kanske besöka öar som Grinda, Gällnö, Svartsö och längre ut i mellersta ytterskärgården Möja och Sandhamn.

Framme vid tomten möter en uppvuxen, prunkande tomt med syrenbersåer på vardera sida om tomten som ger en ypperlig, privat inramning. Parkering finns för två bilar på anlagda platser med kullersten. På sjösidan leder en grusgång, kantad av buxbom och annan växtlighet, ner till ett härligt bryggdäck för utemöbler och solstolar. Här njuter man av solen hela dagen och den sista kvällssolen som kommer in fint fram till 21.30 sommartid. Nedanför finns en härlig, egen brygga och från bryggan lever man ett härligt skärgårdsliv med sol, bad och ett rikt båtliv.

Ingång till det magnifika huset sker från parkeringen och en stor veranda möter med vacker utsikt genom gamla spröjsade fönster. Direkt påminns man om den tidstypiska charmen som finns i hus från sekelskiftet. Ett skafferi/förråd finns under trappan. Vidare möter en inre hall med platsbyggd förvaring och stilrent klinkergolv med golvvärme. En trappa leder upp till övre plan. Från hallen når man ett sovrum med sjöutsikt och en vacker kakelugn. Vidare möter ett sällskapsrum med eldstad och plats för soffgrupp, centralt i rummet och med sjöutsikt genom verandan och fönster i två väderstreck. Ett bibliotek ligger i anslutning med platsbyggda bokhyllor och fåtöljer. På andra sidan sällskapsrummet ligger matsalen. Matsalen leder även vidare in i lantköket med underbart, platsbyggt kök med charmig spiskåpa med eldstad och full maskinell utrustning. Bl.a. en modern spis i gammal tappning. Från köksbordet blickar man ut över Norrhamnen och fjärden. Mindre badrum med dusch finns på våningsplanet.

På övre plan möter en fantastisk glasveranda med fönster i tre väderstreck och härlig sjöutsikt. Plats finns för bord och stolar och med en trevlig läshörna som omges platsbyggda garderober. Vidare ligger ett underbart badrum i gammal stil med marmor och pärlspont. Badkar på fot, separat dusch och tvättställ med vackra blandare. Mindre tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare dold bakom ett par dubbeldörrar. Vidare på planet finns ett stort sällskapsrum och tre sovrum med plats för dubbelsäng i vardera rum. Vackra, gamla kakelugnar i två av sovrummen.

Totalt finns det fyra sovrum och minst åtta bäddar och huset med sin inredning, materialval och stil lämnar inget mer att önska och erbjuder allt man kan önska sig av ett charmigt, exklusivt året runt- eller sommar/weekend boende.

Välkommen på visning och njut!

 

Karta för Fiskaregatan 16

https://www.hemnet.se/bostad/villa-10rum-vaxholm-vaxholms-kommun-fiskaregatan-16-21324291

Lämna en kommentar