Vinterbonat fritidshus: Möja Norrsundshage 554 – 5 – 50

by

Utgångspris: 6 500 000 kr

50

Med ett charmigt, skyddat läge i vackra Norrsundshage på Möja, finns denna stora sjötomt med hela 86 576 kvm. Ett stort obebyggt markområde ovanför landsvägen och nedanför, mot sjösidan, finns en charmig bebyggelse med ett gediget bostadshus i två plan med fin sjöutsikt och som omges av klipphällar, mjuka gräsytor, carport med förråd och bod med förvaring och gästrum. Tomten sträcker sig ner till strandkanten med en stor U-brygganläggning och en flytbrygga omgiven av fina klipphällar med plats för flera båtar.
Från bryggan lever man ett härligt skärgårdsliv med sol, bad och fiske.
Strax ovanför, på samfällt område, finns en stor, egen sjöstuga med pentry, sovrum och gott om förvaring i två plan.
Ramsmora waxholmsbrygga ligger några minuters promenad från tomten och den trafikeras vår, sommar och höst med flera turer dagligen och under vintern med buss från Möjaström.

Vi befinner oss i skärgårdsparadiset Möja, med stor tillgänglighet från fastlandet och under sommaren mångfaldigas befolkningen och vänner och bekanta träffas, kanske för att ta några danssteg på kända Möja dansbana eller för att umgås och njuta av vacker skärgård.
I Berg, cirka 10 minuter med cykel från tomten, finns affär, bageri, skola och restauranger och här finns många bofasta. I Ramsmora finns välkända Wikströms fisk och i Långvik, på norra Möja, finns sommarlivs och båtmack.

Framme vid tomten, efter kanske en promenad längs landsvägen från Ramsmora brygga, leder en infart in till tomten och här möter en privat, vacker trädgård med fruktträd och mjuka gräsytor för lek och spel. Plats för studsmatta och barngunga. En stor carport finns med plats att parkera en fyrhjuling, cyklar och allt man önskar. I en del finns en bod med plats för verktyg och trädgårdsredskap.
Här finns även en bod, söderut på tomten, med plats för förvaring och gästrum.

Huvudbyggnaden i två plan, från 1900-talets början och tillbyggd 1999, ligger centralt på tomten och blickar ut över vattnet. Huset är trivsamt, funktionellt och en trevlig farstubro möter med ingång och i huset hall med plats för avhänging. Från hallen når man ett badrum med wc, dusch, tvättställ och tvättmaskin. En trappa upp till övre plan med två stora sovrum, med plats för två sängar i vardera rum. Här finns även kattvindar för förvaring och möjligheter.

Från nedre hallen möter vidare ett stort kök med fönster i två väderstreck och fin sjöutsikt. Plats finns för matbord och flera stolar, gott om arbetsytor och spis, kyl/frys, diskmaskin (från 2023) och diskbänk. Här lagar man mat med fin sjöutsikt och njuter av vänner och familj. Intill ligger ett sällskapsrum med fin sjöutsikt och plats för soffgrupp och centralt på ena väggen finns en gedigen, mäktig, täljstenskamin som ger värme och atmosfär, året runt. Från rummet blickar man ut över vattnet och intill finns ett sovrum med dubbelsäng.

På sidan av huset leder en bred stig ner över tomten, stora gräsytor och till vattnet. Vid strandkanten finns en stor brygganläggning och här njuter man av sol, bad och fiske.
Vid bryggan kan motorbåt förtöjas och här kan man även pass/taxibåten hämta och lämna på nocken. Bryggan omges av fina klipphällar som ger en härlig inramning och här kan barnen skyddat lära sig simma eller ta sina första årtag med roddbåten.

Strax ovanför, på samfälld mark genom Löka S:10, ligger en stor, egen sjöstuga. Huset tillhör fastigheten bjuder på två ingångar och från sidan finns gott om plats för förvaring av flytvästar. En trappa upp finns till ett loft och här finns möjlighet att inreda sovrum om så önskas. Från ingången mot huset möter ett rum inrett med pentry och matbord med stolar. Intill finns ett sovrum med två bäddar.

Bebyggelsen är funktionell och renoveringsbehov föreligger, men sjötomten är komplett och erbjuder allt man önskar av sitt drömboende på klassisk skärgårdsmark och med en grönskande, lummig omgivning med pittoreska miljöer med fiskebodar och bryggor.

Läs hela texten på hemsidan. Välkommen till underbara Möja!

 

Karta för Möja Norrsundshage 554

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-moja-varmdo-kommun-moja-norrsundshage-554-21322081

Lämna en kommentar